More

  ABA 2: Studentski centar izborio plasman u elitu

  Košarkaši Studentskog centra izborili su plasman u ABA ligu. Nakon što su postali šampioni ABA lige 2, jer su bili bolji u finalu u dvomeču sa ekipom Sparsa iz Sarajeva.
  - Advertisement -

  Izabranici Miodraga Kadije, košarkaši Sparsa, nemaju mnogo vremena za tugovanje jer će imati još jednu priliku da stignu do elitnog regionalnog društva. Sparsi će u baraž mečevima odmeriti snage sa ekipom Splita.

  Najefikasniji u sastavu tima iz Podgorice, bili su Flečer Megi sa 16, Brion Alen sa 13, Marko Tejić sa 13 poena i 13 skokova i Vasilije Baćović sa 11 poena. Kod Sparsa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Amar Gegić sa 19, Kenan Kamenjaš sa 16 i Gedaminas Orelik sa 11 poena.

  studentski centar Aba liga 2

  Izabranici Nenada Trajkovića, dobro su počeli revanš meč protiv Sparsa. Stepen agresivnosti u odbrani bio je na izuzetno visokom nivou. Podgoričani su stizali do poena iz tranzije, otvorenih pozicija i pod samim košem, pa je na kraju prve deonice, Studentski centar vodio sa 21:13.

  U tom trenutku, popularni „studenti“ su imali prednost od 18 poena, jer su prvi meč dobili sa 99:89. Izabranici Miodraga Kadije, igrači Sparsa, bili su u nezavidnoj situaciji, ali je bilo jasno da se neće predati do kraja meča.

  Podgoričani su imali i dvocifrenu prednost tokom drugog kvartala, ali su na poluvremenu vodili sa 40:35. Prevagu na tasu popularnih „studenata“, doneli su Marko Tejić sa 10 poena i sedam skokova, Vasilije Baćović sa devet, Brion Alen sa šest i Flečer Megi sa pet poena. Kod Sparsa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Amar Gegić sa 10, Kenan Kamenjaš sa osam i Nejc Klavžar sa šest poena.

  Tokom trećeg kvartala, tim iz Sarajeva je pretio, bio je blizu da stigne do potpunog egala, ali su Podgoričani u kritičnim momentima pogađali trojke u režiji Flečera Megija, Briona Alena i Milića Starovlaha, pa su uoči poslednjeg kvarala imali prednost od 57:54. Velike probleme timu iz glavnog grada Crne Gore u ovom periodu zadavali su Amar Gegić i Gedaminas Orelik.

  Na šest minuta pre kraja, Sparsi su poveli sa 64:62. Izabranici Nenada Trajkovića su imali dosta problema da stignu do poena, a odbrana tima iz Sarajeva je bila na visokom nivou. Usledio je rat nerava, a Podgoričani su kapital iz prvog meča čuvali odbranom i ofanzivnim skokovima. Na ruku Studentskom centru je išla i činjenica da su bili daleko od bunusa, koji su Sparsi uspunili posle četiri minuta igre u završnom kvartalu.

  Situacija je po domaćina finalnog turnira postala alarmantna na nešto više od tri minuta pre kraja, jer su Sparsi vodili sa 70:65. Nenad Trajković je bio primoran da zatraži minut odmor jer je kapital od deset poena iz prvog meča, a samim tim i plasman u ABA ligu, bio ugrožen.

  Brion Alen je promašio zicer, Amar Gegić napravio korake, Brion Alen promašio trojku, a Marko Tejić posle ofanzivnog skoka pogodio jedno slobodna bacanje. Amar Gegić je promašio trojku, a Flečer Megi pogodio, pa je u tom momentu bilo jasno da je pitanje pobednika u finalnoj seriji rešeno, jer je Sparsima trebalo čudo da nadoknade minus od devet poena za 90 sekundi.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci