More

  Abramovič: Poštujemo stav naših navijača

  - Advertisement -

  Vlasnik Čelsija Roman Abramovič i upravni odbor kluba obratili su se navijačima otvorenim pismom u kome navode da žale zbog odluke da učestvuju u formiranju Superlige.

  Čelsi je bio jedan od 12 evropskih klubova koji su osnovali Superligu. Samo 48 sati posle zvaničnog saopštenja o formiranju novog takmičenja, londonski klub odlučio je da ga napusti. Na takav postupak vlasnika kluba uticao je i protesta navijača ispred Stamford Bridža.

  Nekoliko dana kasnije, čelnici kluba oglasili su se otvorenim pismom:

  „Vlasnik i upravni odbor kluba žele da se obrate navijačima povodom događaja koji su se odigrali proteklih dana. Posle povlačenja iz Superlige bilo nam je potrebno izvesno vreme da razgovaramo sa različitim navijačkim grupama i saslušamo njihova mišljenja.

  Naša ambicija je oduvek bila da od Čelsija napravimo najbolji klub na svetu – kako na terenu, tako i u načinu na koji radimo.

  Tom ambicijom vodili smo se kada smo doneli odluku da se pridružimo Superligi. Nismo želeli da Čelsi propusti priliku da igra u novom takmičenju, niti smo želeli da rizikujemo da klub zaostaje za evropskim i engleskim timovima.

  Posvećeni smo otvorenom dijalogu sa navijačima i drugim zainteresovanim stranama, ali zbog vremenskig ograničenja i poverljivosti informacija, u ovom slučaju nismo razgovarali sa njima. Kada smo shvatili zabrinutost navijača, napravili smo korak nazad i saslušali smo pristalice. Posle tih razgovora, uzimajući u obzir čvrste stavove protiv novog takmičenja, doneta je odluka da se povučemo.

  Vlasnik i izvršni odbor shvataju da klub nije trebalo da se priključi ovom projektu i zbog te odluke duboko žale.

  Greške su neizbežne, ali sposobnost da ih prevaziđemo i zajedno krenemo napred čini nas jakim kao klub.

  Čelsi ima veoma bogatu istoriju i svesni smo da smo srećni što smo deo nje. Klub je postojao pre nas i postojaće dugo posle nad. Naš posao je da pokušamo da budemo najsupešniji što možemo i da postavimo čvrste temelje za budućnost“.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci