More

  Aleksandar Rakić protiv bivšeg šampiona 14. maja!

  - Advertisement -

  Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić imaće najveći ispit u dosadašnjeg toku uspešne karijere – 30-godišnji Bečlija će 14. maja u glavnoj borbi „UFC Fight Night“ priredbe za protivnika imati nekadašnjeg UFC prvaka poluteške kategorije (do 93 kg) Jana Blahoviča.

  Borba je prvobitno bila zakazana za 26. mart, ali se Jan Blahovič povredio tokom prirpema za taj duel.

  Iza Rakića je duga takmičarska pauza – najmanje njegovom krivicom. UFC mu nije pružao priliku da se bori često koliko bi želeo i dao je prednost Jiržiju Prohaski u drugoj najtežoj diviziji. Rakić je od dolaska u UFC na skoru od 6 pobeda (2 KO) i jednog, krajnje diskutabilnog, poraza od Volkana Ezdemira sudijskom odlukom. U profesionalnim MMA borbama ukupno ima skor 14-2. Poslednji put u oktagonu je bio još u martu 2021. godine kada je posle tri runde jednoglasnom odlukom sudija bio bolji od Tijaga Santosa.

  Rakić se za meč sa Blahovičem, kao i za neke prethodne borbe, priprema Zagrebu u „Amerikan top timu“.

  Neke druge borbe zakazane za priredbu 14. maja su Jon Kucelaba – Rajan Spen (takođe poluteška), Vivijan Araužo – Andrea Li i Frenk Kamačo – Manuel Tores. Međutim, treba očekivati brojne promene na spisku borbi budući da je datum održavanja priredbe još veoma daleko.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci