More

  MARKO NIKOLIĆ: Sigurno ću se jednog dana vratiti

  Bivši trener Parizana i Vojvodine izjavio je da planira da se vrati u srpski fudbal, a u podkastu Globus govorio je i o učinku reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.
  - Advertisement -

  Nikolić je istakao probleme koji, prema njegovom mišljenju, postoje u srpskom fudbalu.

  – Sigurno ću se jednog dana vratiti u srpski fudbal. Sad nije vreme, dugo sam radio u našoj ligi, tek sam skoro otišao u inostranstvo, iako poslednjih par godina živim van Beograda. Moramo svi da cenimo naš fudbal, ali i da budemo otvoreni u nekim kritikama. Kod nas nisu problem igrači, imamo mnogo talentovanih fudbalera koji niču kao pečurke posle kiše, samo treba raditi sa njima. Nisu problem ni treneri, to garantujem, problem je što nam je infrastruktura lošija nego pre trideset godina, zato što nemamo stadione i trenažne baze. Isključivi i jedini cilj funkcionisanja klubova je stvaranje i brza prodaja igrača pre nego što donesu bilo šta srpskom fudbalu.

  Strateg Lokomotive zadovoljan je partijama reprezentacije u kvalifikacijama. Za selektora Piksija ima samo pozitivne utiske.

  – Piksi je doneo sa sobom ono što je imao kao igrač – sportsku drskost i samouverenost. Čini mi se da je to preneo i na igrače. Jako kratko je radio sa njima, nije imao mnogo vremena, ali rezultat je dobar i veoma je važno pobeđivati rivale kao što su Azerbejdžan i Irska. Ti bodovi mogu biti odlučujući na kraju. Vidi se Piksijev autoritet i jedna pozitivna stvar, nedostatak straha – rekao je Nikolić.

  Moskovska Lokomotiva nalazi se na trećem mestu ruske Premijer lige, iza vodećeg Zenita i Spartaka iz Moskve. Marko Nikolić je nedavno dobio priznanje za trenera meseca, posle četiri uzastopne pobede njegovog tima.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci