More

  Đoković: Neću otkrivati da li sam se vakcinisao, to je privatna stvar!

  Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je o planovima za kraj sezone, ali i temi u vezi sa vakcinacijom.
  - Advertisement -

  Novak bi trebalo da nastupi na još tri takmičenja do kraja 2021. godine.

  – Za sada planiram da igram Pariz, Završni masters u Torinu i Dejvis kup. To mi je raspored do kraja sezone. U Beogradu bi trebalo da budem do kraja nedelje, a onda ću nedelju dana pred takmičenje u Bersiju da odem iz Srbije kako bih se više posvetio treninzima i pripremama. Za sada, sigurno ću biti u Beogradu do kraja nedelje jer mi i deca idu u školu ovde i Stefanu je rođendan za nekoliko dana, pa ćemo to ovde proslaviti sa familijom – rekao je Đoković u intervjuu za Blic.

  Situacija u vezi Australijan opena još uvek najjasnija, a stižu informacije da bi svi učesnici morali da ispune određene uslove.

  – Pratim situaciju oko Australije i koliko sam razumeo konačna odluka Vlade Australije i Tenis Australije biće za dve sedmice, znači to je prva ili druga nedelja novembra. Ne verujem da će se nešto mnogo menjati uslovi u odnosu na ono što već znamo. Kao što je to bio slučaj i ove godine, biće dosta nekih restrikcija. Ono što sam čuo od svog menadžera koji je u direktnom kontaktu sa ljudima iz Federacije Australije jeste da oni pokušavaju da poboljšaju uslove za sve. I za one koji su se vakcinisali i za one koji nisu.

  Novak kaže da iskustvo od ove godine nije baš najbolje, a izrazio je i žaljenje zato što teniseri prihvataju sve uslove koji im se postavljaju.

  Takođe, nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da li će ili ne u Australiju.

  – Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: ‘Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!’ oni će to da zloupotrebe – istakao je on između ostalog.

  Na kraju, govorio je i o narednoj sezoni.

  – Ja sam govorio pre ove godine da mi je cilj glavni da ostvarim taj istorijski broj jedan što jesam i da mi je fokus glavni za nastavak karijere da igram što bolje na grend slemovima i da igram za reprezentaciju. To su meni glavne motivacije. Svi ostali turniru su u ovom delu karijere meni manje bitni i samo su priprema ili za reprezentativni tenis ili grend slemove – zaključio je Novak.

  - Advertisement -
  IzvorB92

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci