More

  „Eriksen je završio karijeru, bio je klinički mrtav“

  Za Kristijana Eriksena fudbalska karijera je gotova, ali oko njegovog kolapsa stoji mnogo otvorenih pitanja, tvrdi profesor doktor Sandžej Šarma.
  - Advertisement -

  Profesor Šarma je sportski kardiolog na Sent Džordž univerzitetu u Londonu, a ujedno je i predsednik zdravstvene komisije Fudbalskog saveza Engleske. Ujedno je radio i u Totenhemu sa Eriksenom, te je dobro upoznat sa njegovim stanjem.

  I on je šokiran svim što se desilo u Kopenhagenu i traži odgovore.

  Momak je imao potpuno normalne sve testove do 2019. godine, pa kako onda da objasnimo srčani zastoj? Nešto je očigledno užasno otišlo po zlu. Srećom su uspeli da ga vrate, ali je pitanje šta se desilo i zašto se desilo – rekao je Šarma.

  Ne ulepšavajući stvari za javnost, lekar iz Engleske kaže da je Eriksen bio u jednom momentu klinički mrtav na terenu u Kopenhagenu.

  Činjenica je da je stabilan i budan, spolja izgleda dobro. Ne znam da li će ikad više igrati fudbal. Da budemo potpuno iskreni: On je umro na utakmici, samo na nekoliko minuta, ali je bio mrtav. Da li bi onda bilo koji zdravstveni radnik ili služba dozvolili da se to ponovi? Odgovor je ne.

  On kaže da Eriksen posle svega mora da batali fudbal. I da je i dalje u Engleskoj, sigurno više ne bi igrao.

  Dobra vest je da je sada dobro, da se izvukao, loša je da mu je fudbalska karijera gotova. Da je i dalje u Engleskoj, sigurno više ne bi igrao, mi smo vrlo striktni oko toga – poručio je doktor Šarma.

  Lekar danske reprezentacije doktor Morten Boesen je potvrdio da je bilo – na ivici. Po njegovim rečima, Eriksen je u jednom momentu ostao bez pulsa i nije disao. Sekunde su odlučivale o njegovom životu.

  Prvo da kažem da nisam još razgovarao sa Kristijanom, niti sa njegovom porodicom, pa ću pričati samo o onom što ste svi videli. Pozvali su nas na teren kada se Eriksen srušio. Ležao je na boku kada smo došli do njega, disao je, imao je puls – počeo je priču Boesen.

  Ali, odjednom se sve promenilo.

  Situacija se okrenula, prestao je da diše, izgubio se puls. Odmah smo krenuli sa masažom srca, brzo nam je priskočio u pomoć i stadionski doktor i uspeli smo da vratimo Kristijana.

  Zdravstveni problemi su u trenutku otvorili sijaset pitanja Eriksenu, međutim u ovom trenutku najvažnije je da se oporavak odvija željenim tokom što je potvrdio Fudbalski savez Danske u zvaničnom saopštenju.

  – Jutros smo razgovarali sa Eriksenom koji je pozdravio saigrače. Njegovo stanje je stabilno i još je u bolnici gde mu predstoje dalja testiranja. Tim i stručni štab reprezentacije dobili su psihološku podršku i bićemo tu i dalje jedni za druge posle jučerašnjeg incidenta. Zahvalni smo svima na srdačnoj podršci koju su pružili Eriksenu i želimo da ohrabrimo sve da nam šalju poruke za Kristijana koje ćemo preneti njemu i njegovoj porodici – navedeno je u objavi.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci