More

  „NOVA“ STAZA U F1: Albert park ove sezone 5 sekundi brži! (VIDEO)

  Staza u Melburnu doživljava najveće promene još od ulaska u kalendar F1 1996. godine, a organizatori se nadaju da će ove izmene stvoriti više šansi za preticanje, kao i brže i atraktivnije trkanje na Albert Parku.

  - Advertisement -

  Ukupno 7 krivina doživeće potpune ili blage izmene, dok će dve krivine u potpunosti nestati sa staze koja će domaćin najbržim automobilima sveta biti 21. novembra ove godine. Predviđa se prosečna brzina 15 kilometara na čas brža nego do sada, a vreme kruga trebalo bi da se smanji za čak 5 sekundi.

  Najveća i najočiglednija promena biće uklanjanje šikane, krivina 9 i 10. Takođe, krivine 1, 3, 6, 13 i 15 biće proširene, a proširenje na krivini 6 povećaće brzinu prolaska na tom mestu sa 149 km/h na, po predviđanjima, 219 km/h.

  Navedene promene spustiće prolazno vreme na ovoj stazi sa 1m21.0s na vremena ispod 1m16s nadaju se organizatori.

  Danijel Rikijardo, jedini Australijanac trenutno u Formuli 1, uzbuđen je zbog promena na stazi i očekuje uzbudljivije trkanje nego što je to inače slučaj na Albert Parku.

  „Ove promene su u pravcu koji svi želimo. Bolje trke, više borbi za pozicije – izmene staze će nas gurati ka tome. Za ovogodišnje bolide ovakva transformacija će dosta pomoći, ali od 2022, ako pravila ispune očekivanja i omoguće lakše praćenje drugih bolida, dolazak na novi Albert Park biće pravi spektakl“ zaključio je Rikijardo.

  Albert Park, radovi u toku

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci