More

  Formula 1 umesto u Tursku, dva puta u Austriju

  Formula 1 je, sada zvanično, saopštila da ipak neće biti trke u Turskoj ove sezone, zbog ograničenja putovanja koje su pojedine države uvele za ovu zemlju.
  - Advertisement -

  Nakon objave o ograničenju putovanja iz Turske, koje je usvojilo nekoliko zemalja u kojima su bazirani timovi Formule 1, usvojene su nove izmene kalendara za 2021. godinu.

  Posle razgovora sa promoterima u Turskoj, odlučeno je da neće biti moguće da se trka održi u Istanbulu 13. juna. Organizatori su tražili da se razmotri opcija odlaganja trke za drugi deo sezone, kao što je ranije uradila i Kina.

  – Radovali smo se trci u Turskoj, ali zbog restrikcija u putovanjima nismo mogli da je održimo u junu. Brzo smo našli rešenje, održaće se dve trke u Austriji – rekao je prvi čovek Formule 1 Stefano Domenikali.

  Formula 1 u kalendar dodaje još jednu trku u Austriji – prva Velika nagrada Štajerske od 25. do 27. juna, druga Velika nagrada Austrije od 2. do 4. jula. Posle ovih promena, odlučeno je da se trka u Francuskoj održi sedmicu dana ranije, od 18. do 20. juna.

  Ovo znači da će u kalendaru ostati 23 trke.

  Potvrđeno je da će u Monaku naredne sedmice moći da prisustvuje 40 odsto navijača.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci