More

  Formula 1 usvojila sprint kvalifikacije za tekuću sezonu

  Format sprint kvalifikacija biće primenjen na tri trke ove sezone, potvrdila je u ponedeljak Formula 1.

  - Advertisement -

  Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, FIA, Formula 1 i svi timovi postigli su dogovor da se sprint kvalifikacije održe na tri Velike nagrade u 2021. godini – dve u Evropi i jednoj van Starog kontinenta.

  Spirnt kvalifikacije podrazumevaju da se vozači nadmeću na trci na 100 kilometara u subotu posle podne, a na osnovu ostvarenih rezultata biće određene njihove startne pozicije za trku u nedelju.

  Takođe, vozači koji zauzmu prva tri mesta u sprint kvalifikacijama osvojiće bodove – pobednik tri, drugoplasirani dva i trećeplasirani jedan bod.

  Uzbuđeni smo zbog prilike da trkačke vikende učinimo još zanimljivijim – rekao je Stefano Domenikali, prvi čovek Formule 1.

  Vozači će se trkati sva tri dana i biće to neverovatno iskustvo. Siguran sam da će i oni uživati u borbi. Oduševljen sam što su svi timovi podržali ovaj plan i to je dokaz jedinstvenog napora da našim navijačima pružimo nešto novo, a da istovremeno poštujemo nasleđe ovog sporta.

  Trkački vikendi sa sprint kvalifikacijama počinjaće u petak, 60-minutnim treningom. Potom će uslediti kvalifikacije po do sada poznatom formatu, kada će se odrediti startne pozicije za subotu.

  U subotu će biti održan drugi slobodni trening u trajanju od 60 minuta, a potom sprint kvalifikacije na 100 kilometara.

  U nedelju će na programu biti trka.

  Još nije saopšteno gde će biti ovakav format kvalifikacija, ali se pominje da bi to moglo biti u Monci i Silverstonu.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci