More

  Francuska „krade“ Marinu Maljković sa klupe Srbije?

  Marina Maljković mogla bi da napusti klupu ženske reprezentacije Srbije postane novi selektor košarkašica Francuske.
  - Advertisement -

  O velikoj promeni u ženskoj košarci piše francuski „L’Ekip“ uz podsećanje da je trofejni srpski trener ćerka legendarnog Božidara Maljkovića, koji je 1993. vodio Limož do titule prvaka Evrope.

  – Govorim samo o zvaničnim stvarima, nisam razgovarala ni sa kim, zato ne mogu da odgovorim. S druge strane, nije tajna, ako me pitate o emocijama, to su uvek Srbija i Francuska, Francuska i Srbija. Moj život, kada nisam u klubu, svodi se 50 odsto na Pariz i 50 odsto na Beograd – rekla je Marina Maljković za L’Ekip.

  Marina je postavila žensku srpsku košarku na evropsku mapu i uz čudesan rad proteklih godina ispisala istoriju. Kao selektor Srbije dvaputa je bila prvak Evrope, 2015. u Budimpešti i ove godine u Valensiji, a pored tih zlata ima i evropsku bronzu iz Beograda 2019. i olimpijsku bronzu iz Rija 2016.

  Da bi postala selektorka Francuske, potrebno je da dobije najpre ponudu i da ujedno napusti klupu Srbije sa kojom je upravo trikolorima delila bolne lekcije.

  – Da li je ovo pravi trenutak? Ne znam. Ali mora sve da bude zdravo, dobro za Srbiju, dobro za Francusku.

  Poznato je i da Maljković ima francusko državljanstvo.

  – Ja sam, takođe, i Francuskinja! Francuzi sami po sebi kroz državljanstvo pripadaju Frankofoniji i dubokoj privrženosti njenoj kulturi. Francuska je, kao i Srbija, zemlja domaćin. To joj daje specijalnu dimenziju među narodima – dodala je Marina Maljković.

  - Advertisement -
  IzvorNova.rs

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci