More

  FSS kaznio Borac i Jagodinu zbog nameštanja utakmica

  Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije oduzela je čačanskom Borcu i Jagodini po šest bodova i kaznila oba kluba sa ukupno deset miliona dinara.

  - Advertisement -

  Prvostepeni organ nije imao milosti posle signala iz UEFA o sumnjivim klađenjima na utakmicama Prve lige.

  Čačani su kažnjeni sa minus šest bodova i novčano četiri miliona dinara. Pod sumnjom se našla utakmica pančevačkog Železničara i Borca, iz šestog marta. Gosti su izgubili (0:1), gol odluke postignut je sa bele tačke.

  Jagodinci su za nijansu lošije prošli. Gostovanje Trajalu u Kruševcu, takođe, pod velom sumnje na osnovu dojave specijalizovanih službi iz UEFA, završeno je ubedljivim porazom od 0:3 i našlo se pred organima Fudbalskog saveza Srbije. „Disciplinci“ su okončali treće poluvreme – uz šest bodova minusa, kasa Jagodine olakšana je za šest miliona dinara.

  Uplate su dovele istragu i do Dalekog istoka, odakle je i signalizirano da je meč obeležen kao sumjiv. To je verovatno razlog zašto će ih FSS kazniti sa 2 miliona dinara više nego Borac.

  Disciplinska komisija FSS, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem, u prvom stepenu, nije imala milosti. Kažnjenim klubovima ostavljeno je pravo prigovora Komisiji za žalbe Fudbalskog saveza Srbije.

  Pokrenut je postupak i protiv Vladice Milanovića. Predsednika Jagodine očekuje kazna zbog izjava u pojedinim sredstvima javnog informisanja, posle informacije da je prvoligaš iz Pomoravlja jedan od učesnika „obeleženih“ utakmica.

  Akteri sumnjivih radnji na terenu, imenovani u izveštajima UEFA, nisu sankcionisani. Postupak dokazivanja u ovim slučajevima daleko je od moći Disciplinske komisije FSS, zbog čega su kao isključivi i dokazani krivci identifikovani – klubovi.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci