More

  INOVACIJE NA US OPENU: Roboti menjaju ljude?

  Postoji mogućnost da na ovogodišnjem US Openu doživimo nešto nesvakidašnje. Kako se navodi na zvaničnim nalozima US Opena na društvenim mrežama, teniseri možda više neće morati da idu po peškire. To će umesto njih obavljati neko drugi – i nisu u pitanju skupljači loptica.
  - Advertisement -

  Naime, ove godine biće testirani dronovi, kako bi teniserima pružili više vremena za odmor, tako što će im direktno donositi peškire.

  Zbog pandemije korona virusa, veliki broj turnira je odlučio da skloni skupljače loptica zadužene za peškire, kako bi se smanjio broj ljudi na terenu. Tako su teniseri morali sami da idu po osveženje, što im je oduzimalo nekoliko sekundi, od dozvoljenih 25 za pripremu servisa. O tom problemu nedavno je u Wish&Go podkastu govorio i Filip Krajinović.

  – Nije mi problem da odem po peškir, ali potrebno mi je malo više vremena jer sam prethodno imao razmenu od 25 udaraca. Frka mi je da odem do peškira. Dok odem, pa dok se vratim, sudija svira prekoračenje vremena – nezadovoljan je srpski teniser.

  Tehnologija je već zamenila linijske sudije. Već na prošlogodišnjem turniru u Sinsinatiju robot je počeo da određuje da li je loptica u autu ili nije. Istina, većina tenisera posmatra pozitivno ovu promenu, ali se čini da je upotreba dronova, ipak, previše.

  Aprilililili 🙂

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci