More

  Jokić o prvom treningu u NBA: Idem ja možda kući

  Nikola Jokić je opisao kako su izgledali njegovi počeci u najjačoj ligi na svetu, a ispričao je i anegdotu u vezi sa fizičkom spremnošću na početku karijere u dokumentarnom filmu RTS-a Čovek koji pravi razliku.
  - Advertisement -

  Jokić je u NBA došao direktno iz tadašnje Mega Vizure, nakon što je izabran kao 41. pik na draftu od strane Denver Nagetsa. Prve impresije srpski centar slikovito je objasnio.

  Dolazim na prvi glavni trening, gledam, svi kucaju ovako, kucaju onako, brzi, lete… Au, bokte, di sam ja doš’o… Idem ja možda kući… Možda sam se uplašio, ali sam shvatio da imam vremena da naučim, da ojačam, da budem možda i brži. Moram da ih usporim, ne mogu sa njima, mnogo su brzi. Bolje neka oni igraju u mom ritmu. To mi je ostalo iz Mege, da ja igram kako meni odgovara, a ne kako oni hoće – izjavio je Jokić.

  Naširoko je poznato da je najbolji igrač Nagetsa imao velikih problema sa nivoom spremnosti na startu profesionalne karijere.

  Nisam mogao stvarmo nijedan sklek da uradim. Počeo sam sa ženskim i šta sve nisam radio… U Vojvodini sam se povredio na prvom treningu, u Megi sam se povredio na prvom treningu, u juniorskoj reprezentaciji sam se povredio na prvom treningu, i u Americi sam se povredio na prvom treningu – iskren je srpski reprezentativac.

  Denver Nikole Jokića većeras od 3h očekuje peti meč serije sa Portlandom. Trenutni rezultat je 2:2 u pobedama.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci