More

  Juventusu preti izbacivanje iz Serije A ako ne napusti Superligu!

  Juventus je upozoren od strane predsednika Italijanskog fudbalskog saveza da će biti izbačen iz Serije A uoči sezone 2021/22 ukoliko se ne povuče iz Superlige.
  - Advertisement -

  Juventus je i dalje jedini italijanski tim koji je ostao pri ideji Superlige, zajedno sa Barselonom i Real Madridom. Gabrijele Gravina, predsednik Italijanskog fudbalskog saveza, upozorio je da Juventus neće moći da bude član Serije A, ukoliko ne istupi iz Superlige.

  Pravila su jasna. Ako je Juventus još uvek deo Superlige kada uđe u sledeću sezonu, ne može da učestvuje u Seriji A. Bilo bi mi žao navijača, ali pravila su pravila i ona važe za sve. Nadam se da će se ova situacija uskoro završiti – rekao je Gravina za Napuljsku radio stanicu Kis Kis.

  Real Madrid, Juventus i Barselona će se verovatno suočiti sa nekom vrstom kazne od UEFA-e, jer se još nisu distancirali od projekta Superlige. Način na koji će biti kažnjeni još uvek nije poznat.

  Prošlog meseca, italijanski fudbalski savez odobrio je novi zakon koji zabranjuje timovima koji učestvuju u otcepljenim takmičenjima da učestvuju u Seriji A. Izmenjen je član 16 propisa o licenciranju i registraciji klubova, što znači da ne mogu biti uključeni u privatne lige koje FIFA, UEFA i FIGC (Italijanski fudbalski savez) ne priznaju. Zakon je izmenjen na preporuku Gravine.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci