More

  Velika nagrada Kanade pred otkazivanjem, Turska ponovo dočekuje F1?

  Ovogodišnja Velika nagrada Kanade je blizu zvaničnog otkazivanja, uprkos tome zvaničnici F1 tvrde da su pregovori sa organizatorima trke još uvek aktivni. Ukoliko do takve situacije dođe, najpraktičnija zamena bila bi Turska.

  - Advertisement -

  Događaj koji je zakazan u Junu nakon Velike nagrade Azerbejdžana upitan je već neko vreme. Turska, koja je prošle godine organizovala trku u kratkom roku usred pandemije i uz to je smeštena blizu Azerbejdžana, u pripravnosti je da ponovo uskoči kao zamena.

  Radio Kanada je objavio da trke u Montrealu neće biti zbog zdravstvenog rizika, a da brigu izaziva mešanje lokalnog stanovništva i volontera sa posetiocima. Takođe, finansijska stabilnost događaja je pogođena odsustvom publike koja ga velikim delom finansira svojim ulaznicama.

  Iz Formule 1 su za Motorsport.com rekli da su pregovori još uvek u toku i da nemaju komentar na novonastalu situaciju. Organizatori trke za isti medij kažu da se vest Radio Kanade odnosila na preporuke vezane za javno zdravlje, a da njima kao organizaciji treba posebna potvrda o otkazivanju trke, pa se do tog momenta neće izjašnjavati.

  Generalni direktor F1 Stefano Domenikali pisao je još ranije kanadskoj vladi molbu da se popuste mere i skrati period karantina za osoblje i vozače Formule 1 zato što će trka biti održana u izolovanom „mehuru“, ali je ishod tog poteza još uvek nepoznat.

  Turska je pokazala da poseduje stazu za F1 spektakl, ali bi bilo šteta izgubiti Montreal sa ovogodišnjeg kalendara kako kanadska staza ume da proizvede neverovatne trke. Poslednju trku u Kanadi 2019. je obeležio incident između Hamiltona i Fetela.

  Turska bi mogla da zameni Montreal koji pamtimo po incidentu između Hamiltona i Fetela 2019.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci