More

  Kanga optužen za krađu indentiteta! Zvezdin stranac 5 godina stariji?

  Vezista Crvene zvezde Gelor Kanga nalazi se u centru fudbalskog skandala u Africi, pošto je optužen da lažira identitet.
  - Advertisement -

  Optužbe na račun gabonskog igrača stižu iz DR Kongo, zemlje u kojoj je rođen, i glase: Gelor Kanga se zove Kijaku-Kijaku Kijanga i nema 30 nego 35 godina!

  Takve informacije lansirane su sa ciljem da se Gabon izbaci sa Kupa afričkih nacija, zbog kršenja pravila FIFA, čime bi njegovo mesto zauzeo DR Kongo.

  Prema pisanju afričkih i francuskih medija, a prema podacima do kojih su došli ljudi iz DR Konga, omaleni vezista se u Gabon preselio 2007. i tada promenio identitet kako ne bi zauzimao mesto stranca u klubu Mangasport za koji je potpisao ugovor.

  Tom prilikom mu je, navodno, izmenjena godina rođenja. Umesto 1985, stavljena je 1990, pa je sadašnji igrač Zvezde od 22-godišnjaka preko noći postao 17-godišnjak. Pet godina kasnije zaigrao je sa selekciju Gabona, ostalo je istorija…

  Naravno, sve informacije treba uzeti sa dozom rezerve. Istraga će tek biti sprovedena, pošto su iz DR Kongo dokaze dostavili nadležnim organima, te ćemo na kraju saznati ko je, zapravo, Gelor Kanga i koliko mu je godina.

  Ukoliko se tvrdnje Kongoanaca obistine, žestoke kazne prete i igraču i Gabonu, a biće zanimljivo videti i reakciju Crvene zvezde.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci