More

  Ko je zapravo kriv? (VIDEO)

  Incident između Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena bio je događaj koji je obeležio trku VN Italije u Monci.
  - Advertisement -

  Monca ima nekoliko spektakularnih krivina poput prve dve, pa i one poslednje – Parabolike.

  Ovoga puta ćemo se baviti drugom krivinom na Monci, onom u kojoj se i desio incident na relaciji Maks Ferstapen – Luis Hamilton.

  Dakle, kada izađete iz čuvene dugačke krivine Parabolike izlazite na pravac i posle dostignute brzine od preko 300 km/h ide jedno ozbiljno kočenje i oštra krivina u desno, posle koje se odmah nadovezuje krivina u levo i taj deo staze je prilično zahtevan.

  Jasno, nema tu ni mnogo prostora za obilaženje zbog čega je i došlo do ovog incidenta. Kao što vidite na snimku, Hamilton je bio malkice ispred Ferstapena kada su ulazili u krivinu, ali je pozicija i dalje bila otvorena.

  Ferstapen je krenuo agresivno, udario sa zadnje bočne strane u Hamiltona i praktično preleteo bolid, s tim što su točkovi Red Bula umalo odneli Hamiltonu glavu sa ramena i ovo je momenat kada smo zahvalni što oreol postoji u Formuli 1.

  – To je trkanje. On sada nije želeo da popusti. Znao je šta radi u krivini 2 i šta će se dogoditi. Znao je da će ići preko ivičnjaka, ali je ipak to uradio. Pričaćemo sa sudijama i videti. Ne znam šta drugo da kažem – rekao je Hamilton posle trke.

  Maks je imao drugačije viđenje:

  – To se događa kad ne ostavljate prostora – rekao je Ferstapen na timskom radiju.

  – Znali smo da će biti usko u krivini 1. Pomerio se u levo, to me dovelo u zeletnu zonu i ja sam krenuo dalje. Onda je on nastavio da me gura ulevo, nisam imao prostora. Mislim da je morao da ostavi više prostora, da nastavimo da se borimo do izlaska iz krivine 2. To se nije dogodilo – rekao je Ferstapen.

  Hamilton nije tako mislio:

  – Sleteo mi je na glavu, ali dobro sam. Video sam da Maks dolazi, pobrinuo sam se da ostavim širinu bolida sa spoljne strane. U krivini 1 ja sam bio napred, išao sam u krivinu 2, a već u sledećem trenutku je on bio iznad mene. Ne znam šta bih rekao, znao je šta će se dogoditi – rekao je Hamilton.

  - Advertisement -
  IzvorB92

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci