More

  Kvartararo najbržim krugom svih vremena do pola u Muđelu!

  Vozač Jamahe Fabio Kvartararo krenuće sa prvog mesta u sutrašnjoj trci nakon što je ostvario najbolje vreme ikada na stazi u Muđelu. Francuzu će se u prvom startnom redu pridružiti Frančesko Banjaja, Italijan na Dukatiju, i Žoan Zarko, takođe na Dukatiju.
  - Advertisement -

  Uzbuđenje je počelo na 4 minuta do kraja Q2 dela kada su svi izašli da postave svoje najbrže krugove u trci za što bolji plasman. Kvartarao je delovao najbrže, a to je bio slučaj i na semaforu. Borba za preostale startne pozicije odvijala se nakon isteka vremena. Frančesko Banjaja uspeo je da ostvari drugo najbolje vreme, odmah ga je ispratio Žoan Zarko.

  Kvartararo je na ovaj način došao do svoje petnaeste pol pozicije u Kraljevskoj klasi, a do te cifre došao je nakon samo 39 kvalifikacionih rundi.

  Krug koji je odvezao Fabio Kvartararo čak 4 desetinke je brži od dosadašnjeg rekorda staze koji je postavio Frančesko Banjaja.

  Četvrti je bio još jedan italijanski motocikl, ali u pitanju je Aprilija Aleša Espargara. Iza se našao i pobednik prošle trke Džek Miler, a uz njega je treći startni red upotpunio Binder na KTM-u.

  Još jedan KTM startovaće trku sa sedme pozicije, u pitanju je Migel Oliveira. Dva Suzukija Rinsa i Mira nalaze se na pozicijama iza, dok je Morbideli upotpunio prvih 10 startnih mesta.

  Mark Markez krenuće tek sa 11. pozicije, u Q2 je bio bolji samo od svog timskog kolege Pola Espargara koji će krenuti kao 12. Uprkos lošim kvalifikacijama, Markez je najbolje plasirana Honda pred sutrašnju trku.

  Duel Markeza i Vinjalesa za Q2

  Prvi deo kvalifikacija imao je neuobičajeno velika imena u borbi za Q2. Maverik Vinjales, Mark Markez i Valentino Rosi morali su da se pomuče da dođu do borbe za prvih 12 pozicija, ali samo je jedan od njih uspeo da prođe dalje.

  Vinjales i Markez su vodili svoju bitku, Mark je pratio Maverika tokom celih kvalifikacija a vozaču Jamahe se to nije svidelo i stalno je negodovao i gestikulirao ka svom sunarodniku. Pobedu je odneo Markez koji je prošao u Q2 uz Aleša Espargara, dok će Vinjales krenuti tek sa 13. pozicije. Rosi kreće tek sa 19. pozicije, a poslednji pobednik na ovoj stazi – Danilo Petrući, krenuče sa pozicije 18.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci