More

  Kvartararo ponovo startuje prvi u Herezu!

  Vozač fabričkle Jamahe Fabio Kvartararo bio je najbrži na kvalifikacijama za Veliku nagradu Španije na stazi Herez. U prvi startni red uz njega će stati Franko Morbideli i Džek Miler.

  - Advertisement -

  Kvartararo je više puta u Q2 delu kvalifikacija obarao svoj najbrži krug i tako bez mnogo konkurencije ponovo osvojio pol poziciju. Franko Morbideli uspeo je na Jamahi staroj dve godine da se probije kroz Q1 u Q2, gde je zatim pokazao brzinu i kvalifikovao se na poziciju dva. Džek Miler je prateći timskog kolegu Frančeska Banjaju uspeo da ostvari treće najbolje vreme i tako se parkira u prvi startni red.

  Upravo Frančesko Banjaja će trku početi sa četvrtog mesta, a iza njega nalazi se i najbolje plasirana Honda Takaakija Nakagamija. Žoan Zarko je u samom finišu kvalifikacija uspeo da se izbori tek za šestu startnu poziciju.

  Maverik Vinjales, jedan od favorita za pol poziciju, nije pokazao tempo i krenuće tek sa sedmog mesta u pratnji Aleša Espargara na Apriliji.

  Suzukiji su ponovo pokazali da su im kvalifikacije boljka, Rins se izborio za deveto, a Mir tek za deseto startno mesto.

  Višestruki šampion Mark Markez našao se tek na 15. poziciji na mestu gde je doživeo povredu, odmah iza timskog kolege Pola Espargara, pa se tako agonija Honde u kvalifikacijama nastavila.

  Još jedan veliki šampion – Valentino Rosi, nastavio je da se muči na Petronasovoj Jamahi i trku će početi sa 17. startnog mesta.

  Trka na stazi Herez na programu je sutra u 14 časova, a prošlogodišnji pobednik Fabio Kvartararo favorit je da ponovi taj rezultat i ove sezone.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci