More

  Markez: Ne bih mogao da se trkam na začelju kao Rosi

  Mark Markez je pred Veliku nagradu Italije pričao o poređenju sa Valentinom Rosijem, MotoGP legendom za kojim zaostaje samo jednu titulu šampiona sveta. Španac je rekao da je Rosijev stav za divljenje, ali da se njih dvojica ipak razlikuju.
  - Advertisement -

  Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi već šestu godinu nije ni blizu vrha MotoGP šampionata. Ipak on nema nameru da prestane da se takmiči, dok je Mark Markez donekle u sličnoj situaciji jer takođe nije u najboljoj formi, ali zbog povrede koja mu se desila 2020. godine. Mark ipak ima ozbiljnu nameru da se vrati na prvo mesto, a vidi još jednu veliku razliku između sebe i Doktora.

  Njegov pristup je za divljenje, posle svega što je postigao, on i dalje želi da se trka ali mi imamo drugačije mentalitete. Kada ne budem mogao da se borim za pobede, ja ću stati. Nisam napravljen da se trkam za 15. mesto – rekao je Markez za italijanski Skaj.

  Osmostruki šampion sveta nema nameru da odustane od trkanja i pored teške povrede, još težeg oporavka, ali i novog pada koji mu se desio u Portugalu.

  Mislim da ću biti stari Markes, da ne mislim tako ne bih se trkao. Trkanje u MotoGP je sjajno, ali ako želim da vozim motocikl mogu to i kod kuće. Ovde sam jer hoću da pobeđujem. Ovde sam jer mislim da mogu da se vratim gde sam bio pre, ne da završim deveti – dodaje Markez.

  On je još za Skaj rekao da su mu favoriti za titulu šampiona sveta u 2021. godini Fabio Kvartararo i Frančesko Banjaja, kao i da ima nekoliko vozača koji su u boljoj formi od Žoana Mira.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci