More

  NEMAČKI MEDIJI PRENOSE: UEFA potpuno menja pravila finansijskog fer-pleja

  Prema pisanjima nemačkih medija, UEFA najverovatnije potpuno ukida ograničenje količine novca koji klubovi mogu da dobiju od investitora.
  - Advertisement -

  Nemačka fudbalska liga (DFL) već je podnela predlog UEFA koji uključuje planove dogovorene na sastanku sa 36 klubova iz Bundeslige i Cvajte.

  „Ukupni troškovi koje finansiraju investitori će biti neograničeni. Od toga će profitirati klubovi koji imaju investitore koji ne očekuju povrat novca“, navodi se u tekstu Kikera koji tvrdi da je imao uvid u predlog DFL. Do sada su investitori mogli da pokrivaju deficit klubova u maksimalnom iznosu od 30 miliona evra u toku tri godine.

  Ukoliko bi ovakav predlog bio usvojen, pravilo o Finansijskom fer-pleju postalo bi potpuno nepotrebno i apsurdno.

  UEFA se po ovom pitanju ne oglašava konkrentno ali najavljuje da će „uz konsultacije sa svim važnim vlasnicima i deoničarima klubova i uz uzimanje svoh promena i okolnosti u obzir, UEFA kao i do sada nastaviti da unapređuje pravilo o Finansijskom fer-pleju“. Takođe se dodaje da „u ovom momentu nema nikakvih konkretnih odluka i najava“.

  Nisu samo Nemci ti koji žele i najavljuju promene. Jedan od glasnijih zagovornika reforme pravila Finansijskog fer-pleja je i Andrea Anjeli, a svi se sećamo brojnih poziva na promene celokupnog sistema u svetlu kazni izrečenih Mančester sitiju i Pari Sen Žermenu.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci