More

  NFL PRODUŽIO SEZONU: Ove godine timovi igraju 17 utakmica

  Ljubitelji NFL-a već od naredne sezone moći će da uživaju u jednoj utakmici više u ligaškom delu, nakon što su vlasnici klubova potvrdili ovo proširenje na onlajn sastanku održanom u utorak.
  - Advertisement -

  To je prva promena u rasporedu igranja NFL sezone još od 1978., kada je broj utakmica u ligaškom delu povećan sa dotadašnjih 14 na 16, što je vredelo do prošle sezone.

  Ovo je izuzetno važan trenutak u istoriji NFL. Kolektivni ugovor sa igračima i nedavno dogovorena medijska saradnja, temelj su podizanja kvaliteta NFL užitka za naše navijače. Jedna od prednosti igranja 17 utakmica u ligaškom delu je mogućnost širenja našeg sporta u celom svetu”, izjavio je komesar NFL Rodžer Gudel.

  NFL Komesar, Rodžer Gudel

  U dodatnoj, 17. utakmici ligaškog dela sezone sastajaće se klubovi iz različitih konferencija, a parovi će se određivati prema plasmanu koji su ekipe imale u svojim divizijama u prethodnoj sezoni.

  Za 2021. je određeno da će domaćini u tim utakmicama biti timovi iz Američke fudbalske konferencije (AFC), a 2022. će domaćini biti oni iz Nacionalne fudbalske konferencije (NFC). Domaćinstva će se menjati iz sezone u sezonu.

  Potpuni raspored igranja u ligaškom delu biće poznat u narednih nekoliko dana. Početak nove sezone predviđen je za 9. septembar, a ligaški deo sezone trebalo bi da bude završen 9. januara. Naredni Superboul, 56. u istoriji, održaće se 13. februara na novoizgrađenom stadionu „SoFi” u Los Anđelesu.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci