More

  Novak uzvratio Nadalu: Njegova stvar, ne osećam da sam opsednut bilo čim

  Novak Đoković dotakao se izjave Rafaela Nadala datoj britanskom Metrou, u kome je Španac rekao da je srpski teniser opsednut rekordima.
  - Advertisement -

  Na konferenciji za štampu održanoj u Beogradu pred početak Serbia opena, Novak je izjavio da poštuje Nadalovo mišljenje, ali da nije saglasan sa njim.

  To šta on želi i razmišlja, kako on sve vidi, to je njegova stvar. Ne ulazim u to, ne mogu da pričam za njega kako on mene vidi u odnosu na rekorde. Ima puno pravo da to iskaže, ali ja ne osećam da sam opsednut bilo čim u životu, već samo da imam strast i veliku želju i veliki cilj i da nemam problem da ga verbalizujem. Nemam problem da iskomuniciram to. Možda neko ima problema da kaže to i da stoji iza toga. Ja nikad nisam imao problem da kažem da mi je cilj da oborim taj i taj rekord, da pokušavam da uradim to i to… Ne znam zašto je to loše, ne samo vezano za rekorde, već i za mnoge stvari u životu, možda i za politiku u tenisu ili neke stvari koje su bolne za nekog da čuje. Ili prosto, ljudi ne žele neku stvar da čuju od nekog ko ima status najboljeg na svetu. Onda sve što vi kažete odjekuje još više i onda tu je mnogo prstiju zgaženo, kako bih rekao, kada je politika u tenisu u pitanju – rekao je Đoković.

  novak

  Prvi teniser sveta od sredine prošle sezone trpi napade zbog osnivanja organizacije koja se bori za prava tenisera, nezavisno od ATP-a. Ni sada, ni kao sedmogodišnjak se nije libio da kaže koji su njegovi snovi.

  Ja ću stajati iza toga i nastaviti da budem svoj čovek i kad god osetim da je nešto nepravedno ili pravedno, kako god, ja ću to da istaknem, a što se tiče verbalizacije mojih ciljeva, ja sam to radio još kao jako mali teniser, nisam se ni tad pribojavao i ustručavao da kažem da želim da budem najbolji na svetu i da osvojim grend slemove. Ti ciljevi rastu, kad ostvariš jedan, javlja se drugi, ja nastavljam da sebi krčim taj put koji je za mene jedinstven. To je moj put, njegov ili nečiji drugi, u to se ne mešam – naveo je Novak.

  Đoković se osvrnuo i na borbeni duh Nadala, ali i na ono što ga najviše pokreće u tenisu.

  Sve je stvar percepcije i inetrpretacije što neko kaže. Poštujem Rafu, poštujem ga možda više neko bilo kog drugog igrača. Meni je najveći rival, njegova posvećenost sportu, način kako trenira, sve je za divljenje. Njegova motivacija je njegova, ja imam mnogo svojih motivacija. Ako pričamo o teniskim ciljevima, to sam već rekao dosta puta šta je. Glavni motiv igranja takmičarskog tenisa je taj što volim to da radim. Da ne volim to, ne bih igrao jer nemam nikakvog razloga, nemam pritisak finansijki, jednostavno, biram to da radim. Dok je tako, dok ima ta iskra u meni, dok želim da pobeđujem i nastavim, ja ću igrati – izjavio je prvi teniser sveta i dodao:

  Ciljevi su neophodni. Za svakog sportistu neophodno je da zna kuda ide. Moraš da imaš jasnoću, bistrinu, kako bi postavio kratkoročne rutnine, bio disciplinovan da se organizuješ i da preuzmeš stvar u svoje ruke. Terenje u prazno mi se nikad nie sviđalo. Oduvek sam bio vaspitavan da uvek imam jasnu viziju i koncepciju stvari, kako i sa kim hoću da radim, da se vodi računa o svakom detalju. Taj holistički pristip je najbolji za čoveka jer preuzima odgovornost za svoje postupke, ne prebacuje krivicu na druge, već gleda kako može da sve da unapredi. Čovek mora da nađe šta ga to pokreće i drži se toga – zaključuje Đoković.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci