More

  „Obradović zaslužuje da radi u NBA, to bi otvorilo vrata evropskim trenerima“

  Strateg Anadolu Efesa Ergin Ataman izjavio je na grčkoj nacionalnoj televiziji da bi NBA liga bila bolja sa Željkom Obradoviće, kao i da je Evroliga trenutno kvalitetnije takmičenje.
  - Advertisement -

  Turski trener i Žoc su imali nesuglasice u prošlosti, ali uprkos tome Ataman vidi Obradovića kao nekog ko bi mogao da pokrene novi trend u NBA.

  Obradović već ima devet titula Evrolige. Mislim da će nastaviti da odmara ili će neko iz NBA shvatiti da je trenutno evropska košarka mnogo bolja od njihove i da će pozvati najboljeg trenera Evrope da vodi neki tim. On to zaslužuje i možda otvori vrata svim uspešnim evropskim trenerima u budućnosti. Ne samo igračima. Sada je vreme za evropske trenere da vode NBA ekipe – objasnio je Ataman tokom emisije Jumpball show.

  Željko Obradović je poslednji angažman imao prethodne sezone nakon koje je napustio Fenerbahče posle pet godina. Sa turskim timom osvojio je Evroligu 2017. godine.

  Ergin Ataman će sa druge strane imati pune ruke posla ovoga proleća. Njegov Efes očekuje polufinale fajnal-fora Evrolige protiv CSKA, 28. maja u Kelnu.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci