More

  Oliveira hronometarskim krugovima do neočekivane pobede!

  Vozač KTM Red Bula Migel Oliveira ostvario je svoju treću pobedu u svojoj MotoGP karijeri na trci u Barseloni, a na podijum su se sa njim popeli Žoan Zarko i Džek Miler na Dukatijima.
  - Advertisement -

  Portugalac je u svakom krugu ove trke vozio ispod 1:41 i takvim tempom uspeo da zadrži prvu poziciju do koje je došao nakon prvih nekoliko krugova.

  Čak šest vozača nije završilo trku u Barseloni, pa su svi koji su to učinili uspeli da osvoje bodove.

  Kvartararo je na startu izgubio prvu poziciju, pretekli su ga Miler i Oliveira, a najbolji start imao je Mir koji se sa devetog popeo na treće mesto kroz nekoliko početnih krugova.

  Oliveira se izdvojio na prvom mestu sa više od sekunde prednosti, sredinom trke počeo je da mu se približava Kvartararo, a upravo u tim momentima sa staze je izleteo Mark Markez i završio svoju trku.

  Prednost Portugalca se ubrzo istopila, a tempo borbe za prvo mesto je pratio i aktuelni šampion Đoan Mir.

  Ipak uskoro su Zarko i Miler na Dukarijima uspeli da preteknu Mira, dok su se Kvartararo i Oliveira odvojili ispred ostatka karava u borbi za prvo mesto.

  Vozač KTM-a se tri kruga pre kraja odvojio na prvoj poziciji, Kvartararu se otkopčalo odelo usred kruga i nastavio je da vozi bez zaštite za stomak i grudi.

  Zarko je napravio poslednji pokušaj da dođe do pobede, ali Oliveira je uradio dovoljno da dođe do svih 25 bodova. Kvartararo je zbog sečenja krivine dobio kaznu tri sekunde i izgubio pozicuju broj tri.

  Vinjales je bio šesti, Banjaja tek sedmi, Binder kao drugi KTM na mestu broj osam, a prvih deset upotpunili su Morbideli i novajlija Enea Bastijanini.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci