More

  Piksi u reprezentaciju dovodi Brazilca srpskih korena: Stojković ambiciozno gradi snažan tim

  Dragan Stojković Piksi, od dolaska na mesto selektora reprezentacije, uživa simpatije i veliko poverenje nacije. Očigledna je njegova namera da od Srbije napravi tim koji će biti konkurentan na velikim takmičenjima.
  - Advertisement -

  Stojković ne krije da su mu primarni cilj izgradnja jakog tima, koji će, ne samo učestvovati na velikim takmičenjima, nego i ostvarivati rezultate, za koje svakako postoje potencijali. Pored toga, srpski trener nikako ne krije da je pred njim ali i ekipom, dug put, te da je ključ uspeha, da igrači shvate koliko još ima prostora za napredak.

  Tokom svog boravka u Veroni, gradu ljubavi koji pamti po majstorijama sa Mundijala, selektor fudbalske reprezentacije Srbije obavio je razgovore sa Lijankom Vojnovićem (24).

  Brazilac čiji su preci iz Srbije ima mogućnost da bira nacionalni tim za koji će da igra u budućnosti, a nakon razgovora sa njim selektor je optimista. Reprezentacija Srbije mogla bi da dobije veliko pojačanje.Fudbaler Torina već je nastupao za reprezentaciju Srbije do 19 godina, ali je dublji trag ostavio u mlađim kategorijama Brazila.

  Lijankov deda Jovan rođen je u Jugoslaviji, a kao dete je, tokom Drugog svetskog rata, otišao na drugi kraj sveta. Vojnović je igrao za reprezentacije Brazila do 20 i 23 godine, a sa nacionalnim timom je 2019. osvojio i prestižni Tulon turnir. Tada je delovalo da nikada više neće pomisliti na dres Srbije.

  Ponikao je u fudbalskim akademijama Botafoga i Sao Paula, a u Evropi je pored Torina kratko bio na pozajmici u Bolonji. Ove sezone ima 22 utakmice u Seriji A i još dve u Kupu Italije.

  Stojković
  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci