More

  Pireli na „80-90%“ razvoja F1 guma za 2022.

  Šef Pirelijevog F1 odseka, Mario Isola, kaže da je italijanska kompanija završila „80-90%“ razvoja gume od 18 inča za 2022. godinu.
  - Advertisement -

  Program testiranja nastavlja se ove nedelje u Barseloni, a pridružuju mu se Red Bul i Alfa Romeo, dok Alpin po drugi put testira gume nakon ranije sesije u Bahreinu.

  Dalja ispitivanja planirana su sa AlfaTauri ekipom u Austriji, zatim Red Bulom, Aston Martinom i Haasom u Silverstonu, a na kraju sa Mercedesom, Meklarenom i Ferarijem u Mađarskoj. Svi timovi će zatim nakon završnice sezone u Abu Dabiju voziti test na novim gumama.

  Fokus ispitivanja Pirelija je prelazak sa konstrukcija, koje se uvek prvo završe, na rad sa jedinjenjima.

  Što se tiče razvoja, u procesu smo finalizacije izgradnje i profila – rekao je Isola.

  Rekao bih da smo na 80-90%, izgradnja je završena, a sada započinjemo test kampanju za nova jedinjenja. Već imamo jedno novo jedinjenje, nivo C3 koje prilično dobro funkcioniše. To je prvo iz nove porodice jedinjenja koje želimo da predstavimo za sledeću godinu, sa karakteristikama koje su potrebne i dogovorene sa vozačima.

  Biće mnogo manje pregrevanja. Očigledno, to moramo potvrditi kada dobijemo konačnu verziju automobila za sledeću sezonu.

  Isola je priznao da ispitivanje sa ovogodišnjim F1 automobilima ne može dati sve odgovore, jer će konačni bolidi za 2022. godinu biti veoma različiti.

  Pirelijeve gume od 18 inča na Mercedesovom F1 automobilu
  Felne i Pirelijeve gume od 18 inča na Mercedesovom ovosezonskom bolidu

  Izvor: Motorsport.com

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci