More

  Pramak produžio ugovore vozačima, KTM i Binder nerazdvojni, stiže i Gardner

  Pramak Rejsing objavio je da će i tokom 2022. godine za njihov tim u Moto GP voziti Francuz Žoan Zarko i Španac Horhe Martin. Bred Binder, prvi pobednik Moto GP trke za KTM u istoriji, potpisao je novi ugovor sa Red Bull KTM timom do 2024. godine, a Remi Gardner će od 2022. godine voziti u MotoGP kategoriji za ekipu Teh3 koja koristi upravo KTM motocikle.
  - Advertisement -

  Tandem Pramak Dukatija je sjajno počeo ovu godinu. Zarko je tri puta završio na drugom mestu, dva puta u Kataru i jednom u Francuskoj. Trenutno zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu iza sunarodnika Fabija Kvartarara. Sa druge strane Martin ima jedan podijum i on je Pramaku zalog za budućnost. Ima je ove sezone mnogo problema sa povredama i očekuje se da uskoro pokaže svoj talenat.

  Binder je bivši Moto 3 prvak, u Moto 3 i Moto 2 kategorijama ostvario je 15 pobeda, a prošle godine je bio „ruki godine“ u MotoGP i pobedio je na trci u Brnu. Produženje saradnje znači da će Južnoafrikanac na kraju novog ugovora provesti deset godina u narandžastom.

  Odmah posle prve pobede u aktuelnoj sezoni i druge u karijeri Remi Gardner je dogovorio prelazak u najjaču kategoriju. Australijanac će preći u Teh3 KTM i po prvi put će voziti MotoGP. Prelazak u Teh3 je bio očekvian s obzirom na to da ta satelitska ekipa koristi motocikle KTM, a Gardner je bio vozač KTM akademije i trenutno vozi za Red Bul KTM Ajo u Moto2 kategoriji. Takođe je Gardner bio vozač Teh3 ekipe od 2017. do 2018. godine.

  Takođe, još jedno produženje ugovora desilo se pre VN Italije. Nekoliko dana pred samu trku, Dukati je objavio da je produžio saradnju sa Džekom Milerom za još jednu godinu. Australijanac će voziti fabrički model i tokom 2022. godine u MotoGP šampionatu.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci