More

  Premijer liga na sudu dobila 312 miliona dolara od kineskog brodkastera

  Visoki sud u Londonu presudio je u sporu Premijer lige i kineske TV stanice PPLive sports internešnal u korist premijeršipa, koji je je na ime ove presude dobio 213 miliona dolara.
  - Advertisement -

  Premijer liga je prekinula ugovor o brodkasterskim pravima sa PPLive nakon što ova televizija nije uplatila novac za TV prava u periodu od marta do juna 2020. PPLive je deo Suning grupe koja je vlasnik Intera.

  Sudija Piter Frejzer odlučio je da je PPLive dužna Premijer ligi 210.3 miliona dolara plus 2.673 dolara za dodatne pakete promotivnih materijala. Na to se naravno računa i kamata.

  – Premijer liga pozdravlja odluku suda. Premijer liga će uvek raskidati ugovore sa brodkasterima kada se radi o kršenju ugovora i kada nijedna druga opcija nije na raspolaganju. Ocena sudije da PPL nema nikakvog izgleda za uspeh potkrepljuje naš stav – poručili su nakon odluke suda iz Premijer lige.

  Premijer liga

  PPLive je platio oko 700 miliona dolara za tri godine prenosa Premijer lige, a tokom sezone 2019720 došlo je do povećanja cene od strane lige u odnosu na ranije ugovore.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci