More

  PROMENA RASPOREDA? Rolan Garosu preti novo odlaganje

  Francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu izjavila je da održavanje sportskih događanja neće biti prioritet u periodu borbe protiv korona virusa.
  - Advertisement -

  Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu prošle godine održano je u oktobru, a da bi nešto slično moglo da nas očekuje i 2021. nagovestila je francuska ministarka sporta.

  – U razgovoru smo sa Teniskim savezom Francuske, kako bismo videli da li treba promeniti datum Rolan Garosa. Iako je sport na visokom nivou u Francuskoj za sada očuvan, pokušavamo da ograničimo rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nije dobra – izjavila je Marasineanu, prenosi Eurosport.

  Rolan Garos/Đoković-Vavrinka (2015)

  Pre nekoliko dana o istoj temi izjasnio se i predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton.

  – Trenutno, sve ide po planu, turnir je i dalje po rasporedu. Ipak, ukoliko nam budu rekli da ostanemo zaključani dva meseca, moraćemo da preduzmemo neophodne mere, a najgora će biti otkazivanje turnira, mada se ne usuđujem ni da mislim o tome – rekao je prvi čovek teniske federacije Francuske.

  U Francuskoj je na snazi treće nacionalno zaključavanje, a osim otkazivanja biciklističke trke Pariz-Rubo, svi sportovi se održavaju regularno.

  Predsednik Emanuel Makron najavljuje ponovno otvaranje sredinom maja.

  Prema zvaničnim informacijama, Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu zakazano je za 24. maj i trajaće do 6. juna.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci