More

  Prvi sportista kažnjen zbog homofobije – Srbin

  Disciplinska komisija Plivačkog saveza Španije dokazala je da je Nemanja Ubović uvredio igrača Terase Viktora Gutjereza. Ubović je dobio četiri meča suspenzije i prvi je sportista kažnjen zbog homofobije.

  - Advertisement -

  Gutjerez je posle meča Terase i Sabadelja tvrdio da ga je Ubović dva puta nazvao pogrdnim imenom i da je to uradio sa jasnom namerom.

  Sabadelj je Ubovića suspendovao, a njegov advokat Ivana Herak u obraćanju medijima iznela je kontraoptužbe i tvrdila da je naš vaterpolista samo reagovao na uvrede koje je njemu uputio Gutjerez.

  Ubović je ipak kažnjen. Španski plivački savez rešio je da homofobija više neće prolaziti nekažnjeno te je srpskom vaterpolisti izrekla četiri meča suspenzije uz simboličnu novčanu kaznu od 200 evra.

  Rešili smo da je vreme da napravimo istorijski korak. Prvi put homofobija će u sportu biti kažnjena. Imali smo dve opcije – da okrenemo glavu ili da pokažemo da u sportu nema mesta homofobiji – poručio je Gutjerez nakon izricanja kazne Uboviću uz zahvalnost Plivačkom savezu i Višem sudu što su pokazali čvrst stav i želju da se ovakvim ispadima stane na put.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci