More

  SAVIĆ O PLANOVIMA: Evroliga za dve, tri godine

  Dve nedelje je prošlo od kako je Zoran Savić postao sportski direktor Partizana i na tom mestu zamenio Nikolu Lončara. Crno-beli od odlaska Andree Trinkijerija ne uspevaju da uspostave trenerski kontinuitet. Prvo je otišao Vlado Šćepanović, a nešto kasnije i Sašo Filipovski. Trenutno, ekipu vodi Aleksandar Matović, koji je na tom mestu kao prelazno rešenje. Savić je u intervjuu za Oko magazin izjavio da novi trener nije ni blizu.
  - Advertisement -

  – Nismo razgovarali ni sa kim. Prvih 15 dana po dolasku u klub proveo sam u upoznavanju s ljudima. Gledao sam ko od igrača može da nam posluži za budućnost, nismo stigli da pričamo s potencijalnim novim trenerima – rekao je novi prvi operativac Partizana.

  Nakon odličnog početka prošle sezone, Partizan je ekipa koja je najviše izgubila krizom u vezi sa korona virusom. Evroliga, koja je bila mamac za mnoge aktere prošlogodišnjih uspeha, ostavila je Partizan bez nekoliko bitnih igrača, a iz istog razloga otišao je Andrea Trinkijeri.

  – Pokušaćemo da vratimo Partizan u Evroligu. Nisam čovek od obećanja, to sam rekao i predsedniku Ostoji Mijailoviću. Objasnio sam mu da mogu samo da obećam da ćemo mnogo da radimo. Partizan po svojoj tradiciji i rezultatima, jer ima najbolje rezultate od klubova posle raspada Jugoslavije, zaslužuje da igra Evroligu – uveren je sportski direktor crno-belih.

  Partizan nije deo elite od 2014. godine, a Savić procenjuje da je povratak u najjače evropsko klupsko košarkaško takmičenje moguć kroz određeno vreme.

  – Za dve do tri godine Partizan bi trebalo da igra Evroligu, tome treba da težimo. Ako ne sanjamo veliko, ništa neće da se desi. Ako nam glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne. Ne bežim od odgovornosti. Ako nosiš dres Partizana ili Crvene zvezde, niko neće da bude zadovoljan ako si šesti na tabeli – rekao je Savić.

  Novi sportski direktor Partizana objasnio je da je saradnju sa klubom dogovorio veoma brzo.

  – Sve se izdešavalo u pet dana. Pričao sam sa suprugom i dobio njenu podršku, tako da nije bila teška odluka. Samo sportski motivi su presudili. Sve moje dosadašnje odluke bile su isključivo sportske, pa tako i ova. Odluke sam uvek donosio samostalno. Supruga odlučuje oko mnogo toga, a moje je da kažem gde idemo i šta radimo, što se sporta tiče.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci