More

  Sedeća odbojka: Uoči finalnog turnira predstavljen novi selektor

  U nedelju, 16. maja 2021, godine u Sportskom centru Slodes održana su polufinala i finala utakmice F4 Prve lige Srbije u sedećoj odbojci.
  - Advertisement -

  Ovaj turnir, koji okuplja četiri najbolja kluba u našoj državi predstavlja svojevrsnu uvertiru u pripreme reprezentacije Srbije koje će se odvijati u četiri ciklusa.

  Naša reprezentacija će se od juna do oktobra tekuće godine pripremati za dva veoma bitna evropska takmičenja: Zlatnu Ligu Nacija koja će se odigrati u Holandiji od 02.do 04. jula i Evropsko prvenstvo koje se odigrava u Turskoj od 17. do 23. oktobra ove godine.

  Na ovom turniru smo imali priliku javnosti predstaviti novog selektora reprezentacije Srbije i sedećoj odbojci. Novi selektor Siniša Džakula predstavio nam je svoj plan priprema reprezentacije, te dodao kako se od nje očekuje mnogo uspeha.

  sedeć

  Selektor je poručio da je reprezentacija sastavljena od mladih igrača koji uz naporan rad mogu postićio veliki uspeh. Direktor reprezentacije Slobodan Jovandić adresirao je važnost sedeće odbojke kao sporta koji ima veliku društvenu važnost, a ogleda se u inkluzivnoj funkciji ovog sporta.

  Jovandić nas je obavestio o mogućnosti da se Evropsko prvenstvo 2023. odigra u Novom Sadu.

  Savez je već dobio zeleno svetlo od evropske federacije, a uskoro se očekuje i potvrda nadležnih državnoh organa koja je neophodna da bi se takmičenje realizovalo. Evropsko prvenstvo bi svakako predstavljalo najvažniji događaj u Srbiji 2023. godine i ujedno pomoglo da se šira javnost upozna sa značajem sedeće odbojke.

  Izvor: Slobodna Hercegovina

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci