More

  Sekulić izgubio dobijenu borbu kontroverznom odlukom sudija, Amerikanci zviždali svom borcu! (VIDEO)

  U noći kada je čak u tri glavne borbe na liniji bio UFC pojas, borio se i srpski predstavnik Stefan Sekulić. Iako je Sekulić pokazao sve što je bilo potrebno kako su mislili komentatori UFC-a, pobeda je pripala Dvajtu Grentu.

  - Advertisement -

  Srpski MMA borac je u borbu na UFC 261 ušao kao favorit, iako nije bio u oktagonu duže od dve godine. Da je Sekulić uradio dovoljno da mu ruka bude podignuta mislili su komentatori Džon Enik i Džo Rogan, kao i bivši šampion u dve kategorije Danijel Kormije. Sudije su ipak, podeljenom odlukom 2/1, pobedu dodelile američkom borcu.

  Prva runda imala je nešto sporiji tempo. Odmeravale su se snage, Stefan je bio strpljiv i smiren, nije srljao, čekao je poteze Granta, a pred sam kraj runde oborio je Amerikanca i tako možda i uzeo ovu veoma neizvesnu rundu.

  Druga runda počela je eksplozivnije, Grant je pogodio sjajan udarac i uzdrmao Sekulića koji je odmah nakon toga pokušao da ga obori, razmenili su nekoliko udaraca, pa se borba ponovo usporila. Srpski borac onda je ponovo imao dobar tajming i oborio Grenta i tako završio rundu.

  Treću rundu otvorio je Amerikanac obaranjem našeg borca, ali se Stefan sjajno vratio, oborio Grenta, kasnije mu zadao par sjajnih udaraca od kojih je jednim umalo nokautirao protivnika. Rundu je srpski borac završio pokušajem giljotine, ali je Grent ostao pri svesti do zvona što se na kraju ispostavilo kao presudno jer su sudije odlučile u njegovu korist.

  Publika je u početku borbe bila na strani svog borca, ali nakon što je on proglašen pobednikom, prvobitan aplauz i buka podrške brzo su zamenjeni zviždanjem i tišinom navijača koji su očigledno imali drugačije mišljenje.

  Pun kapacitet arene na UFC događajima obično se dostigne tek pred 5 glavnih borbi, ali ovoga puta sedišta su bila popunjena pre prve borbe.

  To znači da se prisustvo navijača u punom obliku osetilo od najranijih preliminarnih borbi. Svaki dobar udarac, obaranje ili bilo koji atraktivan potez bio je ispraćen gromoglasnom bukom sa tribina.

  Stefan Sekulić na UFC 261

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci