More

  Ko je Stefan Sekulić: Srpski UFC borac nastupa večeras

  Bliži se UFC 261 gde će snage po drugi put odmeriti Horhe Masvidal i šampion Kamaru Usman. Događaj će biti održan pred 15.000 ljudi, bez maski, a između ostalih nastupiće i naš borac – Stefan Sekulić.

  - Advertisement -

  Sekulić ima 29 godina i dolazi iz Novog Sada. Nekada se bavio biciklizmom, bio čak i naš reprezentativac u tom sportu, a kasnije prelazi na borilačke veštine. U disciplini Luta Livre poseduje crni pojas, a njegov stil borbe pretežno se oslanja na rvanje i grepling, iako solidno barata i udarcima sa nogu.

  U MMA je pobedio 12, a izgubio samo 3 borbe. Tri pobede došle su nokautom, šest ih je završio polugama, dok su ostale došle na odluku sudija. Svih dvanaest pobeda došlo je u SBC (Serbian Battle Championship), a nakon toga je potpisao ugovor sa UFC.

  Prva UFC borba, a treći poraz za Sekulića, bio je protiv Ramazana Emeva na UFC 136, davne 2018. godine. Nakon toga, Stefan je pao na antidoping testu Američke antidoping agencije i dobio kaznu od 2 godine zabrane ulaska u oktagon zbog korišćenja anaboličkih steroida.

  Sada kada je suspenzija istekla, Sekulić je kao protivnika na UFC 261 dobio Dvajta Grenta, čiji je najveći kvalitet borba na nogama. Obojica dolaze u ovu borbu nakon poraza, a predviđanja su da će srpski borac pokušati da obori Grenta i bodovima dođe do pobede, dok je Grent tip borca koji ide na nokaut.

  Njihova borba trebalo bi da počne oko 3 časa u noći između subote i nedelje.

  Sekulić i Grant
  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci