More

  Stigle zamene: Inzagi u Interu, Spaleti u Napoliju!

  Nisu dugo čekali u Interu da nađu naslednika Konteu. Izbor je pao na trenera Lacija Simonea Inzagija, a kako stvari stoje pitanje je sata kada će ovo biti ozvaničeno. Kao i ustoličenje bivšeg trenera Intera i Rome Lućana Spaletija na klupu Napolija.
  - Advertisement -

  Ovu informaciju u etar je pustio čuveni insajder Fabricio Romano. Mlađi od braće Inzagi tokom prethodnih pet godina na klupi rimskog kluba stekao je reputaciju jednog od najboljih italijanskih trenera. Sa Lacijom je osvojio tri trofeja, jedan kup i dva superkupa, a uveo je pretprošle sezone Lacio posle 12 godina u Ligu šampiona.

  Odlaskom Antonija Kontea otvorilo se mesto u Interu. Međutim, milanski klub nije imao previše izbora za naslednika. Jer zbog teške finansijske situacije nije u mogućnosti da budućem treneru garantuje veliki budžet za pojačanja. Šta više, biće prinuđen da proda neke od važnijih igrača.

  Ono što je Inzagija preporučilo za ovaj posao je i sama situacija, pošto vodeći Lacio bio je prinuđen više da za ne velike pare uzima igrače, ali da od njih pravi ozbiljan tim sposoban da se takmiči sa svima. Interu je u tranzicionom periodu to verovatno najpotrebnije. Spekuliše se da će to biti dvogodišnji ugovor vredan četiri miliona evra po sezoni, duplo više nego što je Lacio nudio za produžetak saradnje do 2024.

  Što se tiče dešavanja pod Vezuvom, nisu u Napoliju dugo čekali posle odlaska Đenara Gatuza. Novi trener biće Lućano Spaleti.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci