More

  Toni Kukoč zvanično u Kući slavnih (VIDEO)

  Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč i zvanično je primljen u Nejsmitovu Kuću slavnih NBA igrača.
  - Advertisement -

  Kukoča su u Kuću slavnih uveli, po njegovoj želji, saigrač iz njegovih dana u Čikago Bulsima Majkl Džordan i vlasnik Bulsa Džeri Rensdorf. Takođe, dok je bio najavljen u kraćem videu obratio se i još jedan legendaran član Bulsa iz tih šampionskih dana Skoti Pipen rekavši da je Kukoč možda i najbolji van američki igrač koji je ikada igrao u NBA.

  Zahvaljujući Majklu Džordanu i Skotiju Pipenu koji su me rasturili tokom Olimpijskih i motivišući me tako da radim još jače, postao sam važan deo Čikago Bulsa – rekao je Kukoč.

  Toni nije propustio priliku da spomene sve koji su ga vodili, trenirali, pomogli mu da postane legenda košarke.

  Nije zaboravio Svetislava Pešića, Dušana Ivkovića, Moku Slavnića, Božidara Maljkovića, koji je sa Jugoplastikom ispisao istoriju klupse košarke.

  Sa Bulsima Kukoč je osvojio tri šampionska prstena od 1996. do 1998. a u tom periodu dobio je i nagradu za najboljeg šestog igrača NBA. Tokom bogate karijere osvojio je i tri puta Kup evropskih šampiona sa Jugoplastikom, bio je evropski i svetski šampion sa reprezentacijom Jugoslavije, kao i olimpijski vicešampion sa Hrvatskom.

  Pored Kukoča u ovoj klasi 2021. u Kuću slavnih još su ušli između ostalih ponovo Bil Rasel, ovog puta kao trener, Kris Veber, Vol Ekerman.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci