More

  TZV „KOSOVO“ U ŠPANIJI BEZ HIMNE I ZASTAVE: Fudbalski savez Španije doneo odluku

  - Advertisement -

  Fudbalski savez Španije doneo je odluku da se utakmica protiv samoproglašene države Kosovo, održi u posebnim uslovima. Tzv. Kosovo će večerašnju utakmicu odigrati bez himne, zastave i imena države koju Španija ne priznaje.

  Španska „Marka“ piše da se uputstvo odnosi na sve zvanične događaje tokom utakmice, kao i na komentatore koji će prenositi.

  Stroga pravila su uvedena jer napori Fudbalskog saveza Španije, da se tzv. Kosovo ukloni iz kvalifikacija nisu urodili plodom. Uprkos tome, vrh španskog fudbala je doneo pravila po kome se večerašnji protivnik njihovog tima naziva timom „Fudbalskog saveza Kosova“.

  Usledile su burne reakcije prištinskih izaslanika, koji su tokom konferencije za medije isprovocirali jednog španskog novinara i naveli ga da pomene reč „Kosovo“, dok je pokušavao da postavi pitanje.

  To je, po svemu sudeći, jedina „pobeda“ koju će kosovski tim izvojevati u Španiji, s obzirom na to da neće biti predstavljen ni zastavom ni himnom jer su španske vlasti zabranile isticanje simbola države koju ne priznaju u televizijskom programu.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci