More

  UTICAJ VELIKIH: Pomoćni sudija koji nije video Ronaldov gol dobio otkaz

  Glavni arbitar Dani Makeli je raskinuo saradnju sa pomoćnikom Mariom Diksom.
  - Advertisement -

  Svaka greška se skupo plaća na velikoj sceni, posebno ako si pogrešio na štetu Kristijana Ronalda zbog čega je ceo svet čuo za previd sudijske trojke na čelu sa Danijem Makelijem. Činjenica je međutim da za previd u Beogradu, sada već čuveni gol koji nije priznat jer arbitri nisu videli da je lopta prešla gol-liniju pre no što je Stefan Mitrović izbio u polje, najveću krivicu snosi pomoćnik Mario Diks.

  A on je zbog tog previda – dobio otkaz.

  Tačnije, Dani Makeli mu je saopštio da ubuduće neće sarađivati sa njim što znači i da Diks neće imati privilegiju da sudi na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Umesto njega, Makelijev drugi asistent ubuduće će biti Jan de Vris.

  Godinama radim sa Mariom i razumećete da je ovo bila teška odluka zbog čega je neću dalje komentarisati“, prenose holandski mediji Makelijevu izjavu, a citiraju i samog Diksa.

  Nije mu lako.

  ‚‚Veliko, veliko razočaranje za mene, baš pred Evropsko prvenstvo. Makeli mi je rekao da želi da nastavi sa drugim pomoćnikom, jer je izgubljeno poverenje u našoj saradnji“.

  Makeli i Diks su inače zajedno sudili i finale Lige Evrope 2020, pa i polufinale Klupskog svetskog prvenstva ranije ove godine:

  ‚‚Zaista sam se nadao većoj podršsci, razumevanju i poverenju posle uspešne saradnje svih ovih godina“, neutešan je Diks.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci