More

  Valentino Rosi pravi svoju ekipu u MotoGP

  Valentino Rosi će imati svoju ekipu u MotoGP šampionatu od 2022. godine. Ekipa VR46 će sigurno biti u ovoj kategoriji do 2026. godine. Ovo su svakako važne vesti za Doktora, bez obzira na to da li će nastaviti da se takmiči u MotoGP šampionatu ili ne.

  - Advertisement -

  Kako piše italijanski Skaj Rosijev tim će od 2022. godine imati ime Aramko Rejsing tim VR46 i imaće veoma važne sponzore za takmičenje u MotoGP šampionatu. Valentinov tim će imati podršku kompanije koju vodi saudijski princ Abdulaziz bin Abdulah Al Saud. U pitanju je kompanija Tanal, a glavni sponzor će biti Aramko koji je već dugi niz godina sve viđeniji u MotoGP šampionatu i Formuli 1.

  Srećni smo što možemo da objavimo važan strateški dogovor sa VR46 timom, kompanijom Valnetinoa Rosija, za blisku budućnost u MotoGP – stoji u saopštenju kompanije Tanal.

  VR46 tim će debitovati u MotoGP klasi zajedno sa Tanalom, a glavni sponzor do 2026. će biti Aramko. Novi Aramko Rejsing tim VR46 će imati druge važne sponzore – stoji u saopštenju za medije.

  Rosi već dugi niz godina ima svoj tim u nižim kategorijama, a ove godine njegov polubrat Luka Marini vozi za Esponsoramu i to pod sponzorskim imenom Skaj VR46. Moguće je da će Vale biti i sam vozač ekipe kojom će gazdovati ukoliko odluči da nastavi MotoGP karijeru. Takođe već dugi niz godina se govorilo da bi Rosi upravo mogao da ima tim koji bi koristio Jamahine motocikle.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci