More

  Žreb za EP: Srbija favorit u grupi D (FOTO)

  U četvrtak je u Berlinu održan žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva koje će se 2022. godine održati u četiri države, a selekcija Srbije se nalazi u Grupi D zajedno sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije. Utisak je da su izabranici Igora Kokoškova imali dosta sreće sa žrebom na kojem je u glavnoj ulozi bio legendarni Nemac Dirk Novicki.
  - Advertisement -

  To znači da će Srbija svoje utakmice prve faze igrati u Pragu, dok će posle eventualnog plasmana na završni turnir zajedno sa ostalim selekcijama putovati u Berlin.

  Sastav ostalih grupa je sledeći:

  Grupa A (Tbilisi):

  1. Španija
  2. Rusija
  3. Turska
  4. Gruzija
  5. Belgija
  6. Bugarska

  Grupa B (Keln):

  1. Francuska
  2. Litvanija
  3. Slovenija
  4. Nemačka
  5. Mađarska
  6. Bosna i Hercegovina

  Grupa C (Milano):

  1. Grčka
  2. Italija
  3. Hrvatska
  4. Ukrajina
  5. Velika Britanija
  6. Estonija

  Utisak je da će najviše uzbuđenja pružiti Grupa B u kojoj se pored aktuelnih evropskih prvaka Slovenaca, koji su slavili 2017. godine, nalaze i Francuska i Litvanija, selekcije koje spadaju u prvi red favorita. Srbija sa EP 2017. godine brani srebro.

  Pored Dirka Novickog, u izvlačenju su učestvovali Italijan Roberto Brunamonti i Gruzin Viktor Sanikidze.

  Žreb je bio poludirigovan – jedan šešir sačinjavali su zemlje-domaćini – Češka, Gruzija, Nemačka i Italija. Prema pravilu, svaka od tih zemalja mogla je da odabere jednu reprezentaciju-gosta, koja će sa njima igrati u grupi. Češka je odabrala Poljsku, Gruzija Tursku, Nemačka Litvaniju, a Italija Estoniju.

  Čitav program upriličen je u Berlinu, a usled aktuelne zdravstvene situacije u Evropi, prisutni su bili samo članovi saveza zemalja-organizatora i ograničen broj gostiju. Otkrivena je i zvanična maskota turnira, u pitanju je košarkaška lopta Bauns.

  - Advertisement -

  Srodni članci

  Komentari

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Podelite članak

  najnoviji članci